Четвер, 27.06.2019, 08:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Острійківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Пошук
Корисні посилання
ЗНО

Персональні сторінки

Головна » Файли » інструкції о охрони праці » для кухаря

Інструкція з ОП для кухаря
[ Викачати з сервера (77.5 Kb) ] 20.02.2013, 02:01

                 ІНСТРУКЦІЯ    З ОХОРОНИ ПРАЦІ № __________

ДЛЯ КУХАРЯ

1. Загальні положення

1.1. Дія інструкції поширюється на працівників кухні Острійківської ЗШ І- ІІІ ступенів.

1.2. Інструкція розроблена на основі "Положення про розробку інструкцій з охорони праці”, „Положення про навчання з питань охорони праці”, ДНАОП 7.1.30-1.02-96 "Правила охорони праці, для підприємств громадського харчування".

1.3. За даною інструкцією кухар інструктується перед початком роботи на підприємстві (первинний інструктаж), а потім через кожні 3 місяці (повторний інструктаж).

Результати інструктажу заносяться до «Журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці”,  в журналі після проходження інструктажу повинні бути підписи особи, яка інструктує, та кухаря.

1.4. Власник повинен застрахувати кухаря від нещасних випадків та професійних захворювань. В разі пошкодження здоров'я з вини власника, він (кухар) має право на відшкодування заподіяної йому шкоди.

1.5. За невиконання даної інструкції кухар несе дисциплінарну, матеріальну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

1.6. До роботи кухарем допускаються особи не молодше 18 років, які мають відповідну кваліфікацію, пройшли медичний огляд, вступний інструктаж з охорони праці та інструктаж на робочому місці, інструктаж з пожежної безпеки.

1.7. Кухар повинен:

1.7.1. Виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку, вимоги норм, правил та інструкцій з охорони праці.

1.7.2. Користуватися спецодягом та засобами інди­ві­ду­аль­но­го захисту.

1.7.3. Працювати тільки на справному обладнанні.

1.7.4. Не допускати присутності на робочому місці сторонніх осіб.

1.7.5. Утримувати робоче місце в чистоті, не захаращувати його.

1.7.6. Пам'ятати про особисту відповідальність за виконан­ня правил охорони праці та безпеку товаришів по роботі, не виконувати квазівок, які суперечать правилам охорони праці.

1.7.7. Вживати заходів по усуненню порушень правил охорони праці.

1.7.8. Бути на робочому місці в чистому одязі і взутті.

1.7.9. Приступаючи до роботи після відлучки з робочого місця і після стикання з забрудненими предметами, руки необхідно мити з намилюванням не менше двох разів. Особливо ретельно їх слід мити після відвідування вбиральні. В цих випадках руки треба вимити теплою водою з милом, потім 0,2%-ним освітленим розчином хлорного вапна, а потім знову помити теплою водою з милом.

Особи, які працюють в одязі з короткими рукавами, повин­ні мити руки до ліктів.

1.7.10. Утримувати нігті коротко підстриженими та не наносити на них лак.

1.7.11. Чоловіки - чисто поголені, жінки - охайно причесані.

1.7.12. Повідомляти про одержані на виробництві чи вдома порізи, удари, інші поранення, а також про інфекційні захворювання в сім'ї.

1.8. Основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори, які діють на кухаря:

1.8.1. Протяги.

1.8.2. Захаращеність робочого місця.

1.8.3. Відсутність спеціальних пристосувань, інструменту, обладнання.

1.8.4. Підвищена температура поверхні обладнання.

1.8.5. Підвищена температура, вологість, рухливість повітря робочої зони.

1.8.6. Недостатня освітленість робочої зони.

1.8.7. Незахищені струмоведучі частини електрообладнання.

1.8.8. Підвищена загазованість робочої зони.

1.9. Кухар забезпечується спецодягом: куртка біла бавовняна, брюки світлі бавовняні (спідниця біла бавовняна для жінок), фартух білий бавовняний, ковпак білий бавовняний або косинка біла бавовняна, рушник, тапочки, туфлі, або черевики текстильні чи текстильно-комбіновані на неслизькій підошві.

1.10. Заколювати спецодяг і тримати у кишенях одягу булавки, скляні та інші гострі предмети забороняється.

1.11. Кухарські ножі, скребки для зачистки риби повинні бути рівні, зручні та міцно насаджені на дерев'яні держаки.

Категорія: для кухаря | Додав: Леся
Переглядів: 1814 | Завантажень: 109 | Коментарі: 259 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Контакти
Наша адреса
вул. Миру (Леніна), 38
с. Острійки Київської області
Телефон (04563) 2 02 99
Е-mail: ostrijky.school@i.ua
Схема проїзду
Схема проїзду
Національна дитяча "гаряча лінія"
Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

Карта
Час
Прогноз погоди
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2019
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz